Biciklistički pneumatici od gume od maslačka

 

Tvrtka Vredestein uvijek traži inovacije i održiva rješenja za davanje novih impulsa svojim proizvodima.

Fortezza Flower Power dobar je primjer:  to je rezultat suradnje sa sveučilištem Wageningen University and Research (WUR), nazvano Drive4EU, koje je sufinancirala Europska unija. Zajedno smo razvili pneumatik izrađen od gume izvučene iz korijenja maslačka. Uključenost tvrtke Vredestein pokazuje koju važnost tvrtka pridodaje održivosti i inovacijama.

 

Vredestein Fortezza Flower Power

Ovaj jedinstveni proizvod prva je biciklistička guma na svijetu proizvedena od prirodne gume dobivene iz korijenja ruskog maslačka (Tarakum kok-saghyz ili TKS). Stoga je nazvana Flower Power (Fortezza je uspješna serija guma za cestovni bicikl tvrtke Vredestein). Ova serija guma u ograničenom izdanju izrađena je od gume dobivene iz cvjetova uzgojenih i ubranih u Nizozemskoj.

 

Posebna smjesa na prototipu Fortezza Flower Power pruža bolje prianjanje od klasičnih tradicionalne smjesa te poboljšava performanse. To je izravno povezano s većom koncentracijom prirodne smole u ovoj inačici prirodne gume. Postupak dobivanja prirodne gume skup je i dugotrajan, stoga se trenutačno studijama istražuje je li ovu gumu u budućnosti moguće masovno proizvoditi.

 

Tijekom posljednjeg događaja Eurobike, najvećeg i najprestižnijeg međunarodnog sajma biciklizma, guma Vredestein Flower Power nagrađena je nagradom za inovaciju Eurobike.  Ponosni smo što smo dobili takvo priznanje za ovaj projekt. 

 

Tvrtka Apollo Vredestein u blisko je surađivala sa sveučilištem WUR kako bi razvila ovu gumu, ostvarila održivu proizvodnju te ispitala različite smjese. Svako poboljšanje u postupku izvlačenja gume dovelo je i do izravnog poboljšavanja kvalitete gume. Kao rezultat, posebna smjesa koja se sada koristi za ispitivanje na prototipu Fortezza Flower Power osigurava bolje prianjanje od klasičnih smjesa. To je izravno povezano s većom koncentracijom prirodne smole u ovoj inačici prirodne gume. Istraživanjima se trenutačno istražuje je li u budućnosti moguća masovna proizvodnja ove gume.

 

DRIVE4EU

Tvrtka Apollo Vredestein sudjeluje u projektu DRIVE4EU, koji je usredotočen na razvoj proizvodnje prirodne gume i inulina iz ruskih maslačka. Projekt koordinira sveučilište Wageningen University and Research. Cilj je istražiti načine smanjenja ovisnosti EU o uvozu prirodne gume u bliskoj budućnosti, djelomično kao odgovor na globalni nedostatak prirodne gume. Očekuje se porast globalne potražnje – trenutačno, Europska unija i dalje je u potpunosti ovisna o uvozu prirodne gume. Dodatne informacije dostupne su na: http://www.drive4eu.eu

Vredestein

Primajte naše najnovije vijesti i ažuriranja