Pobjeda cjelogodišnjih guma Quatrac 5 tvrtke Vredestein | Vredestein
2-image-article-header-quatrac-5-all-season.jpg

Nova pobjeda za cjelogodišnje gume Quatrac 5 tvrtke Vredestein

Guma Quatrac 5 tvrtke Vredestein ponovno je dokazala svoju vrijednost pobjedom na neovisnom ispitivanju cjelogodišnjih guma na kojem je s velikom razlikom porazila sve pridošlice u segment.

– Na snijegu gotovo jednako dobre kao i zimske gume

– Izvrsno prianjanje na suhim i mokrim podlogama

– Vrlo niske razine buke

– Bolja od svih pridošlica po svim ključnim ispitnim kriterijima

 

Guma Quatrac 5 tvrtke Vredestein ponovno je dokazala svoju vrijednost pobjedom na neovisnom ispitivanju cjelogodišnjih guma na kojem je s velikom razlikom porazila sve pridošlice u segment. Ispitivanje za AutoBild Allrad naglašava kako je ova istinski univerzalna guma savršen izbor za vozače koji ne žele dva puta godišnje mijenjati gume, no ipak žele sigurne i udobne radne karakteristike u vožnji.

 

U ispitivanju za časopis AutoBild Allrad korištena je guma Vredestein Quatrac 5 veličine 215/60 R16 montirana na vozilo SUV srednje klase s pogonom na četiri kotača. Guma je u ispitivanju uspoređena s glavnim konkurentima. Guma Vredestein Quatrac 5 je prema svim sigurnosnim aspektima postigla iznimne rezultate, a njene radne karakteristike na snijegu posebno su istaknute u časopisu: "Izvrsna na snijegu, dobro prianjanje na suhim i mekim podlogama i iznimno nizak otpor kotrljanja". S rezultatom od 3000 N (njutna) za prianjanje na snijegu "gume su učinkovite gotovo kao i prave zimske gume".

 

"Rezultati ovog neovisnog ispitivanja potvrda su opsežnih ispitivanja i stotina tisuća sati ispitnih kilometara koje smo uložili u razvoj naših guma, a zahvaljujući kojima su proizvodi poput guma Vredestein Quatrac 5 mjerilo u pripadajućim segmentima", tvrdi Peter Snel, voditelj istraživanja i razvoja za osobna vozila, Apollo Tyres Ltd.

 

Tvrtka Vredestein svoju prvu cjelogodišnju gumu predstavila je prije više od 20 godina, a gumu Vredestein Quatrac 5 predstavila je 2014. Proizvod je utemeljen na dva desetljeća znanja i iskustva na polju cjelogodišnjih guma i obuhvaća tehnologiju koja se primjenjuje i u trenutnoj generaciji ljetnih i zimskih guma tvrtke Vredestein. Guma Vredestein Quatrac 5 dostupna je do i s indeksom brzine Y pa je prikladna za brzine do 300 km/h, što je jedinstveno za segment. Guma također zadovoljava rastuću tržišnu potražnju za cjelogodišnjim gumama.

 

Zelena oznaka i simbol "Tri planinska vrha s pahuljom snijega"

Gumu Vredestein Quatrac 5 karakterizira asimetrična konstrukcija gaznog sloja. Gazni sloj na ljetnoj strani osigurava izvrsno ponašanje, iznimno precizno upravljanje i snažno bočno prianjanje na suhim i mokrim cestama. Zimska strana, zahvaljujući profinjenoj tehnologiji lamela, pruža iznimno prianjanje na hladnim ili snijegom pokrivenim površinama. Niski otpor kotrljanja smanjuje potrošnju goriva i emisije CO2.

 

Guma Vredestein Quatrac 5 ima dobre ocjene u sve tri kategorije EU oznaka za gume te je označena kao "zelena" guma. Štoviše, guma ima simbol "Tri planinska vrha s pahuljom snijega" i uobičajenu oznaku M&S, što pokazuje kako guma Vredestein Quatrac 5, dostupna u veličinama od 13'' do 19'', ispunjava smjernice primjenjive u državama u kojima su zimske gume obavezne.