Koje gume trebam | Vodič za gume | Vredestein
tyre-guides-vredestein-header-image.jpg

Vodiči

Vodiči
banden vervangen op het juiste moment

Kada treba zamijeniti gume?

Razumno je redovno gume provjeravati od stručnjaka za gume. Na taj način moguće je rano otkrivanje oštećenja, čime se produljuje vijeka trajanja i sprječavaju brojne opasne situacije.

Kada treba zamijeniti gume?
Bandenspanning regelmatig meten

Ispravan tlak u gumama

Ispravan tlak u gumama presudan je za sigurnu i udobnu vožnju. Najbolje radne značajke gume možete iskoristiti samo kada ona može osigurati dovoljnu stabilnost i opteretivost. Zbog toga je važan ispravan tlak u gumama.

Ispravan tlak u gumama
profieldiepte banden in de gaten houden

Dubina gaznog sloja gume

Gume su uvijek odlučujući čimbenik u kontaktu između automobila i površine ceste. Na optimalni rad gume snažno utječe dubina njihovog gaznog sloja.

Dubina gaznog sloja gume
MicrosoftTeams-image (26).png

OZNAKA ZA GUMU U SKLADU S UREDBOM 2020/740

Nova energetska oznaka za gume, koja se primjenjuje od 1. svibnja 2021., omogućuje zajedničku klasifikaciju učinkovitosti guma prema otporu kotrljanja, kočenju na mokrim površinama i vanjskoj buci. Uz to, ukazuje na njihovu učinkovitost na ozbiljnom snijegu i ledu. Budući da je, zahvaljujući oznaci, gume lako uspoređivati i određivati prioritete na temelju danih parametara, kupci pri kupnji guma lako mogu donositi promišljene odluke.

OZNAKA ZA GUMU U SKLADU S UREDBOM 2020/740
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Spremanje ljetnih i zimskih guma

Vijek trajanja i radne značajke guma možete povećati ispravnim rukovanjem i pravilnim spremanjem guma kada ih ne koristite. Stoga je vrlo važno da svi znaju kako to činiti.

Spremanje ljetnih i zimskih guma