Koje gume trebam | Vodič za gume | Vredestein
tyre-guides-vredestein-header-image.jpg

Vodiči

Vodiči
banden vervangen op het juiste moment

Kada treba zamijeniti gume?

Razumno je redovno gume provjeravati od stručnjaka za gume. Na taj način moguće je rano otkrivanje oštećenja, čime se produljuje vijeka trajanja i sprječavaju brojne opasne situacije.

Kada treba zamijeniti gume?
Bandenspanning regelmatig meten

Ispravan tlak u gumama

Ispravan tlak u gumama presudan je za sigurnu i udobnu vožnju. Najbolje radne značajke gume možete iskoristiti samo kada ona može osigurati dovoljnu stabilnost i opteretivost. Zbog toga je važan ispravan tlak u gumama.

Ispravan tlak u gumama
profieldiepte banden in de gaten houden

Dubina gaznog sloja gume

Gume su uvijek odlučujući čimbenik u kontaktu između automobila i površine ceste. Na optimalni rad gume snažno utječe dubina njihovog gaznog sloja.

Dubina gaznog sloja gume
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Spremanje ljetnih i zimskih guma

Vijek trajanja i radne značajke guma možete povećati ispravnim rukovanjem i pravilnim spremanjem guma kada ih ne koristite. Stoga je vrlo važno da svi znaju kako to činiti.

Spremanje ljetnih i zimskih guma
Bandenlabel voor autobanden

Što je EU oznaka za gume?

Europski propis (EC) br. 1222/2009 nalaže da sve gume za osobne automobile, manja gospodarska vozila, velika gospodarska vozila i autobuse proizvedene nakon lipnja 2012. nose naljepnicu ili da se na mjestu kupnje izlažu s jasno vidljivom oznakom. Oznaka na temelju tri aspekta pruža bolji uvid u karakteristike gume.

Što je EU oznaka za gume?