DLG RECOGNITION FOR TRAXION+ AND TRAXION XXL | Vredestein
OHT-traxion-2.jpg

PROZNANJE INSTITUTA DLG ZA TRAXION+ I TRAXION XXL

Gume Traxion+ i TraxionXXL tvrtke Vredestein dobile su veliko priznanje

Gume Traxion+ i Vredestein TraxionXXL tvrtke Vredestein tijekom nedavnog poljoprivrednog sajma Agritechnica u Hanoveru dobile su veliko priznanje. Obje gume prošle su opsežno ispitivanje njemačkog instituta za ispitivanje i razvoj DLG i na osnovu rezultata nagrađene su vrlo cijenjenom oznakom "Certifikacija DLG".

* Traxion+, vodeća guma u segmentu vrhunskih guma.
* Traxion XXL 710/75 R 38 je 7,5 % učinkovitija od referentne gume.

Izvrsni rezultati ispitivanja guma Traxion+ i TraxionXXL tvrtke Vredestein postavljaju ove dvije gume visoko na ljestvicu vrhunskih marki. Obje gume ispitane su na traktoru Claas Axion 850 tijekom proljeća i ljeta 2015.


Vredestein Traxion+
 ispitana je u veličinama 650/65 R 42 i 540/65 R 30 i uspoređena je s dvije konkurentne gume iz europskog vrhunskog segmenta. Važni ispitni kriteriji obuhvaćali su potrošnju goriva na polju i cesti, produktivnost, udobnost i prianjanje. Gume tvrtke Vredestein ostvarile su najbolje rezultate u gotovo svim ispitnim segmentima te u ukupnom poretku.

Vredestein TraxionXXL
u jedinstvenoj veličini 710/75 R 38 uspoređena je s referentnom gumom veličine 710/70 R 38. Ispitni kriterij bio je usredotočen na učinkovitost na polju (potrošnja goriva, produktivnost i prianjanje). Ispitivanje je pokazalo kako guma TraxionXXL 710/5 R 38 tvrtke Vredestein uz odgovarajuću prednju gumu od 28'' ima znatno bolje radne značajke uz 7,5 % veću učinkovitost.

Vredestein TraxionXXL 710/75 R 38
Tvrtka Vredestein pred kraj 2013. godine prvi je put predstavila TraxionXXL veličine 710/75R38, gumu kojoj visina bočne stranice iznosi 75 posto širine gume. Tako se dobiva promjer od dva metra, što ju postavlja točno između niže 710/70 R 38 i više 710/70 R 42. Guma je posebno razvijena za traktore snažnije od 175 ks. U glavne prednosti ubraja se činjenica kako se mogu koristiti uz kabine većine traktora bez prilagodbi, a pristaju na iste kotače od 38''. Veći promjer osigurava jače prianjanje, a veća količina zraka u usporedbi s veličinom 710/70 R 38 omogućava 600 kg veću opteretivost pri 50 km/h. 

O institutu DLG
Ispitni centar DLG (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft) u Groβ Umstadtu i blizini Frankfurta mjerilo je za certificiranje poljoprivredne tehnologije i opreme te je predvodnik u ispitivanju i certificiranju u poljoprivredi (i za prehrambene proizvode). Pomoću modernih mjernih tehnologija i ispitnih metoda koje imitiraju situaciju na polju, inženjeri instituta DLG dnevno ispituju nove proizvode. Mjerenja su utemeljena na međunarodnim standardima te ispitnim metodama instituta DLG koje su utemeljene na praktičnim potrebama.